Emek Platformu Başkanlar Kurulu: Hükümet, eylemlerden gereken mesajı çıkaracaktır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, kamu kurumlarında hizmet veren memur ve işçilerin Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'deki 2 saatlik iş bırakma eylemine katılarak destek verdi.

Platform adına konuşan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, hükümetin eylemlerden gereken mesajı çıkaracağını belirtirken, ülke gerçeklerine göre sosyal güvenlik yasa tasarısında değişikliklerin yapılacağına inandığını kaydetti.

Emek Platformu, Sosyal Güvenlik Reformu'na karşı tüm sektörlerde 2 saatlik iş bırakma kararı aldı. Aralarında Türk-İş, Hak-İş, Kesk, Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen dahil, 17 sendika ve birliğin bulunduğu Emek Platformu Başkanlar Kurulu, eylemlerin gerçekleştiği noktalardan Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'nin önüne gelerek, çalışanlara destek verdi.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Hak-İş Başkanı Salim Uslu ve Kesk Başkanı İsmail Hakkı Tombul'la birlikte eylem alanında bulunan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Başkanlar Kurulu adına basın açıklaması yaptı.

Kumlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin itirazları bulunduğunu belirterek, "Bugün de 2 saat süreyle çalışmama hakkımızı kullanıyoruz" diye konuştu.

Taleplerinin dikkate alınmaması, tasarının TBMM Genel Kurulu'na gelmesi halinde tüm teşkilatlarıyla birlikte Ankara'da olacaklarını kaydeden Türk-İş Başkanı, daha önce gereken uyarıları hükümete yaptıklarını söyledi.

Türk-İş Başkanı Kumlu, "Kabuğumuza çekilip önümüze gelen her yasaya 'evet' diyerek çalışanlarımıza kötülük yapamayız. Biz, yüz binlerin sözcüsüyüz" şeklinde konuştu. Mustafa Kumlu, çalışanlarının sosyal devlet çatısı altında mutlu ve huzurlu çalışmalarını istediklerine işaret ederken, masum amaçlar için mücadele verdiklerini ileri sürdü.

"GELİNEN NOKTADA EYLEM ARTIK BİR İHTİYAÇTIR"

Kumlu, şöyle dedi: "Dün 7 bin prim gün ve 58-60 yaşa karşı verdiğimiz mücadelede bizimle omuz omuza olanların bugün iktidar oldukları için 9 bin prim gün ve 65 yaşı öve öve bitirememelerini hazmedemiyoruz. Sosyal güvenliğe bakış açımızın oturduğumuz koltuğa göre değişmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün işçiler, memurlar, emekliler kazanılmış haklarını kaybetmeme mücadelesi için ayağa kalkmıştır. Çünkü gelinen noktada bu eylem artık bir ihtiyaçtır. Hükümete düşen görev tasarıyı allamaya pullamaya çalışmak değil, taleplerimizi hemen dikkate alarak tasarıda gerekli değişikliği yapmaktır."

Sogukkanlı ve sorumlu davrandıklarını ve davranmaya devam edeceklerini savunan Mustafa Kumlu, hükümetin eylemlerinden gerekli mesajı çıkardığına inandıklarını ifade etti. Kumlu, hükümetin gereken uzlaşma zeminini arayacağını, ülke gerçeklerine göre sosyal güvenlik tasarısındaki değişikliğin yapılacağına inandığını dile getirdi.

Diğer taraftan, eyleme katılan Emek Platformu'na üye çalışanlar, hükümeti istifaya davet etti. "Hükümet yasanı al başına çal", "Tepkisiz toplum istemiyoruz" ve "İşçi-memur el ele genel greve" şeklinde solganlar atan grup, sendikaların isimlerinin yazıldığı pankartlar açtı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan grup, hükümeti protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber